סלסלת פירות כקינוח גם במסעדת שף

הזמן לימד אותנו שחומרי גלם משובחים יכולים להיות פשוטים ביותר, אם הם יהיו טבעיים, טריים, וכמה שפחות מעובדים ונתונים להליכי בישול ארוכים

חומרי גלם שעושים מהם סעודות גורמה פשוטות, כמו פירות וירקות ישראליים, ידועים זה מכבר בטיבם ובאיכותם. הם משמשים אותנו כל החיים למאכלים ביתיים ואחרים ומככבים בסיפורים הנוסטלגיים שלנו על ריחות וטעמים מבית הורינו, כך שאין שום סיבה שיככבו גם במסעדות שף המצוינות שממלאות את ישראל בשנים האחרונות.

מסעדות השף האלה כל כך מקובלות באנינות שלהן שהן אף פותחות סניפי בינלאומיים במקומות הנחשבים ביותר בעולם, ולא בכדי. שפים ישראלים ידועים בשימוש הרב והמקורי שהם עושים בתוצרת הישראלית המעולה שצומחת כאן בשדות ובמטעים, וזה היה אך טבעי שגם יפענחו את סוד הכנת הקינוחים מפירות ישראליים מעולים. כך, תוכלו למצוא סלסלת פירות מגוונת לעתים בשולחנות הכי יוקרתיים בארץ ובעולם.

 

בריאות מל לכל

להכנה של מנות וקינוחים מפירות וירקות טריים יש סיבות רבות, ואחת מהן היא הבריאות של כולנו. אם הטרנד הבריאותי והדיאטטי מצליח להכתיב את הפחתת השימוש בחומרים כמו שמנת, סוכר לבן וקמח לבן בקינוחים, הרי שלפחות בדבר אחד ההצלחה שלו מדברת גם ללב השפים האנינים שלא מוכנים בכל זאת לוותר על חומרי גלם לקינוחי גורמה - פירות. סלסלת פירות נחשבת לצלחת סטנדרטית ברוב הבתים, כאשר מגישים אותם חתוכים או שלמים לנוחותם של הסועדים. כשהיא עוברת שדרוג אסתטי ויצירתי שהופך אותה למאכל גורמה רק בגלל ההשקעה שיש בה, סלסלת הפירות יכולה בהחלט לככב כקינוח מעולה גם במסעדות יוקרה אחרי הגשת תפריט של מאות שקלים. חשבו על הקערות היפות שמציירים בתמונות הקלאסיות ושבהן החיוניות והעסיסיות של הפירות פורצת מהבד ומגרה כל אחד לטעום. פירות היו תמיד מאכל גורמה משום שלא היו נפוצים כל כך. לא פלא שלמדו להעריך את טעמם כשהם מוגשים גם כך, כמו שהם.

 

מגוון של סידור פירות

פירות טריים כחומר גלם פותרים בעיות רבות, מהעובדה שאין צורך כלל בצבעי מאכל טבעיים או אחרים לצורך הכנת קינוח כזה, ועד העובדה שהריח הנפלא שלהם, הצורה והמרקם והצבעוניות המרהיבה שלהם מרתקת כל עין. הם מענגים את החך בכל סלסלת פירות שמוגשת לשולחן באהבה לאחר הארוחה, מגרים את כל החושים בבת אחת בגלל הסידור היצירתי והמקורי שלהם, משעשעים את הדמיון כאשר מי שמגלף ומפסל אותם מוצא דרכים יפות להגיש אותם בצורה מעניינת, והם ללא ספק כוכבים קולינריים שלעולם לא יימאס מהם בשום מטבח ובשום סגנון. הדבר הנפלא ביותר בסלסלת הפירות שמוגשת אליכם לשולחן היא העובדה שהם ישתלבו תמיד בכל תפריט, בכל מנה שהזמנתם ולעולם לא יתרו טעמים. סלסלת פירות כקינוח גורמה תכיל תמיד את הפירות שהטעם שלהם ישלים את מה שהזמנתם, בין אם טבעוני או בשרי.