פרוסות סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי
ל- 4 סועדים
פרוסות סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי
חומרים לסינטה:
400 גרם סינטה בקר מיושנת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן הכנת הסינטה:
ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה, צורבים אותה כחצי דקה מכל צד עם מעט שמן זית, ופורסים לפרוסות דקות.
חומרים לאיולי חרדל:
1 חלמון ביצה
1 שן שום
1 כפית חרדל
מלח
פלפל
1 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
אופן הכנת האיולי חרדל:
מערבבים בבלנדר את החלמון, שן השום, החרדל, המלח והפלפל.
מזליפים את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את החומץ ומערבבים.
חומרים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי:
2 ארטישוק ירושלמי חתוכים דק
שמן לטיגון
אופן הכנת הצ'יפס קסביה:
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן עמוק כדקה.
הרכבת המנה (+3 עלים מסוגי חסות שונים):
מניחים את פרוסות הסינטה הצרובה בצלחת הגשה; ולצידה את האיולי, הצ'יפס קסביה ו-3 עלים מסוגי חסות שונות שטופות וקרועות לחתיכות גס.